2009. október 12., hétfő

Utazóhám és biztonsági öv… avagy Pocok Németországban / Travelling harness and safety belt… and Pocok in Germany


Úgy történt, hogy a davir dog design csapat nagy útra indult, Németországba. Eredetileg azt terveztük, hogy a hosszú úton Pocok az autó hátuljában utazik majd, egy utazóketrecben. Ez biztonságos mind a kutyára, mind a többi utasra nézve – ha nem is ad túl nagy mozgásteret a kutyának. El is mentünk egy boltba, ahol az ilyesmit meg lehet vásárolni, de legnagyobb bosszúságunkra az erre szolgáló dobozok, ketrecek legtöbbje nem fért be az autónk hátuljába (legalábbis azok a méretek, amelyek kényelmesek lettek volna Pocoknak). Az egyetlen hajlított oldalú példány, amelyik befért volna, olyan sok helyet foglalt el hátul, hogy nem maradt volna szemernyi hely sem a személyes csomagjainknak.
It so happened that the davir dog design team has left for Germany. Originally we planned that during this big journey Pocok is travelling in a box or cage in the trunk of the car. It’s a safety way for travelling both for the dog and the passengers, too – even if the dog hasn’t got much space for moving. So we went into a shop where these accessories are available, and then we were very disappointed because the boxes and crates used for this purpose were all too big and couldn’t get in the back of the car (at least the sizes which would be comfortable for Pocok). Only one specimen with curved walls could get in the trunk but it was so big that it wouldn’t leave space for our personal packs.

Így aztán nem maradt más megoldás, mint elkészíteni végre a régóta tervezett és dédelgetett felszereléseket: biztonsági övet és egy speciális utazóhámot, amelyekkel az ülésen is biztonságosan utazhat Pocok.
So we hadn’t got any other choice that accomplish that we planned and cherished for a long time: making a safety belt and a special travelling harness for Pocok. With these he can travel in the seats safely.

A biztonsági öv 3 cm széles és állítható hosszúságú: 30–60 cm. Univerzális csatja révén a legtöbb kocsiba becsatolható. Mi a hátsó ülésen használjuk.
The safety belt is 3 cm wide and the length is adjustable: 30–60 cm. It has an universal buckle, so it could be fasten into most sort of cars. We use it on the back seat.


Az utazóhám kifejezetten az utazáshoz lett kialakítva, így a mellrész jóval szélesebb, mint egy átlagos hámé. Ezenfelül egy plusz belső bélelést kapott, amitől erős marad, mégis puha és kényelmes. Ezek a fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy használat során az érzékeny mellkasi részt megvédjék a sérülésektől. Egy erősebb rántás esetén a sima hevederhám könnyen megütheti a kutya nyakát vagy mellkasát – ezzel a szélesebb változattal ez nem fordulhat elő.
The travelling harness is especially developed for travelling, so the chest ahead is much wider than an average harness. Additionally it has a plus inner doubling whereby it became strong but soft and comfortable as well. These innovations are for the purpose that during handling the harness protect the sensitive chest of dog from injury. In the case of a stonger pull a simply strap harness could hurt the dog’s neck or chest – with this wider version it couln’t be happen.
Íme Pocok az új utazóhámjában:
Here is Pocok in his new travelling harness:
És hogy hogyan szuperált az új hám? Nagyon jól, Pocok imádta, hogy olyan közel, karnyújtásnyira lehet hozzánk, mi pedig nyugodtak voltunk, hiszen tudtuk, hogy semmiképpen nem tud előremászni. A hám a nagyobb fékezéseknél is megvédte az ütődésektől és az előrerepüléstől is. Azt hiszem, ez az elégedett fejszerkezet önmagáért beszél:
And how the new harness worked? Very well, Pocok enjoyed so much that he could travel so close, at our reach and we weren’t worried about him, as we knew that he couln’t creep forward. When it was bigger brakings the harness protected him from hurts and flying ahead. We think that this contented sweet little face speaks for itself.


5 megjegyzés:

anyámlánya írta...

azt hiszem, ennyire sokrétű figyelmet ebre még nem fordítottak.
semmi giccs!
az ilyen praktikus dogok simán megérnek egy szabadalmaztatást is!
az utolsó képen a pocok, mintha gyereket habzsolna. :-)
nagyon ügyes vagy!

davir írta...

Anyámlánya, elnézést, egy picit késve reagálok.:) Nagyon örülök, hogy tetszik a hám, köszönöm a dicséretet! Szerencsére nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam.
Nem olyan nagy figyelem ám ez! Vannak országok, ahol a biztonsági öv kötelező a kutyusoknak is, éppúgy, mint a gyerekeknek az autósülés.
(Igaz, ami igaz, ez a piros pöttyös anyag túl csajos Pocoknak - valahogy ezzel volt kedvem dolgozni éppen...)
Azt garantálhatom, hogy Pocok nem habzsol gyereket(szerencsére :D) - még ha úgy is tűnik.

Cserháti Hajnalka, Ojni írta...

:)
Pont erre gondoltam én is... mennyi figyelem és szeretet van ebben a hámban!

davir írta...

Szeretjük, na... ez az igazság. :)

LNóri írta...

nagyon klassz a hám
a kutyát meg megzabálom