2009. június 18., csütörtök

Kazal gazdit keres / Rick (Kazal) is looking for his lucky and new home


Gazdit keres Kazal, a pumikeverék kutyus.

Kazal eddigi életében nem sok emberi jóságot vagy törődést kapott. A 2007-es születésű kutyus a váci menhely egyik hátsó kenneljében sínylődött bezárva, egyedül. Egyszer valaki kivitte, de rövidesen megunták és kidobták: újból a menhelyre került. A kennelbe zárva tengődött, ahol a minimális mozgásigényét se élhette ki, az izmai is visszafejlődtek a mozgáshiány miatt. Csak a pumimentők odafigyelésének köszönhető, hogy Kazalt nem altatták el. Végül több hónapos bezártság után a menhely egyik önkéntese segítségével az árva pumikat mentő Bogáncs Pumimentő Szolgálat tagjai vették kezükbe sorsát. Ivartalanítás és féregtelenítés, oltás után átkerült a Szentendrei Árvácska Állatmenhely Pécelen működő Tücsök csapatához. Itt már egy nap után társat kapott a kennelben és végre egy kis lehetőséget a szocializációra, kutyákkal és emberekkel való kommunikációra.


Kazal jellemzése az őt megismerő emberektől:

„Barátságos, emberekkel, cicákkal, kutyákkal érdeklődő, nem támadó, de izgatott viselkedésű. Kocsiban remekül viselkedik, és bírja a hosszú utazást is. A kozmetikázást hősiesen viseli, jutalomfalattal könnyen motiválható, igazi örökmozgó. Hangos zajoktól nem riad meg, a kutyaketrecbe simán bemegy. A magasságtól sem fél, nem hangos, kevéssé ugatós. A jutalomfalatot nagyon finoman veszi el, akár két ujj közül is. Szépen szót fogad pórázon és a szájkosár ellen sincs kifogása.
Egyetlen dologtól fél, ami érthető: ha sok kutyát lát/hall kerítés mögött ugatni. Azaz a menhelytől! Mihamarabb új gazdi kell neki is. Csoda, hogy eddig nem ment tönkre a remek természete a fogságban tartásban.”

„Tökéletesen puha, jó kutya. Problémamentes. Picit még figyelmetlen az ember felé, de ez természetes. Azt hiszem, nem túl sok tapasztalata van arról, hogy egy ember hozzá is szólhat... De majd ezt is megtanulja!”


Kazal tehát egy olyan jó és végleges gazdit keres, aki rengeteget foglalkozna vele, hogy bepótolhassa mindazt, ami az eddigi életéből kimaradt. Mivel aktív, élénk kutyus, nagyon jót tenne neki, ha kutyaiskolába járhatna, netán kipróbálhatná magát az agilityben vagy más kutyás sportban. Kölcsönös szerelem és a végleges gazdi megtalálása esetén a davir dog design egy nyakörv-póráz szettel ajándékozza meg Kazalt illetve az új tulajdonost.

Érdeklődni a következő telefonszámon lehet: 06-30-464-5605

Kazal gyönyörű pofija (felhívnánk a figyelmet arisztokratikus fehér zoknijaira és mellfoltjára is! :):
Nincsenek megjegyzések: