2010. július 16., péntek

Németország meghódítása – másodszor / Conquest of Germany – Part 2.

Búcsúzik a davir dog design: nyári szünetre megyünk, így a következő hetekben a Meska és Etsy boltjaink is szünetelnek. Az üzeneteket azért elolvassuk, írjatok bátran! Augusztus 10-e után visszatérünk!
We are leaving for vacation now, our Meska and Etsy shops are temporarily closed until August 10th.


Addig is, íme tavalyi németországi útibeszámolónk második része – ezzel még adósok voltunk. A képekkel mi is hangolódhatunk az új útra.
This photo selection is the second part of our previous german trip travelog. (First part is here.)

Egy szép délutánt töltöttünk el a Würzburg közelében lévő Wildparkban. Pocok majdnem mindenhova bejött velünk, ám az állatsimogatónál kint kellett várakoznia.
The Wildpark near Würzburg. We spent a beautiful afternoon here. Pocok came with us almost everywhere, but of course he stayed outside the Petting Zoo.
Míg ő kint türelmetlenkedett...
He was waiting for us impatiently...


...addig odabent:
...the other side:


Pocok eléggé zokon vette a mellőzöttséget. Végül egy közös uzsonnától jobb kedvre derült. :)
Lunch, later:


Bamberget már említettük az előző részben. Másik kedvenc városkánk, Rothenburg ob der Tauber igazán megérdemel egy egész fotósorozatot. A várost körülvevő középkori falak lenyűgözőek, hiszen teljes egészében állnak és körbejárhatók. Fentről a régi házak is egészen más arcukat mutatták.
Rothenburg ob der Tauber, this beautiful  little town was our favourite: the old city walls around Rothenburg are all intact.  We could walk on the top of walls and got a wonderful perspective of the old houses.










Hogy egy igazi nagyváros is legyen: Frankfurt am Main, a (z emiatt Mainhattannak is nevezett) felhőkarcolók városa:
And a really big city, Frankfurt am Main, the city of skyscrapers (called Mainhattan):




Walldürn, a zarándokhely:
Walldürn, a place of pilgrimage:




 S végül egy jellemző kép – útközben:
A typical picture on the way:


Valahol Bajoroszágban:
Somewhere in Bavaria:


Hamarosan visszatérünk! :-)
We come back before long! :-)

5 megjegyzés:

SheWolf írta...

Jó nyaralást!!! :)

A képek nagyon tetszenek, a német kis-és középvárosok gyönyörűek, én Breisachban és Freiburgban voltam tavaly.

Puszi

Apró írta...

Bár lassan már haza is jöttök, azért kívánok jó pihenést és kellemes kirándulásokat! Kíváncsian várom, hogy tetszett Zseppének és persze Juharkának a nagy utazás!

davir írta...

Fuhur, akkor pontosan tudod te is, milyen sajátos hangulatuk van ezeknek a városkáknak.

Apró, köszönjük, most újra itthon... nagyon jól éreztük magunkat, Juharka sokat szocializálódott, tanult az úton. (Többek közt pl. utazni is, amit előtte egyáltalán nem szeretett.) Pocokba pedig remekül beépültek a tavalyi tapasztalatai, most olyan volt mint mintakutya, legnagyobb csodálatunkra. :) Hajlamaihoz képest... Természetesen beszámolunk majd részletesebben, képekkel is.

syl írta...

Sziasztok! Jó volt olvasni a németországi beszámolóitokat, mivel kicsit én is ismerem ezt a környéket: Botond családja Würzburgban lakott 15 évig, Bambergben és Rothenburgban mi is voltunk 2 évvel ezelőtt nyáron, mivel közel van ahhoz, ahol a szülei most laknak Németországban (Abenberg, és tényleg nagyon hangulatos helyek! Én is beleszerettem ezekbe a bajor városokba, amikor először jártam Németországban, úgyhogy megértem a rajongásotokat. :)
Remélem mindannyian jól vagytok, lehet, hogy szeptember 12-én én is meglátogatlak titeket a Gouba-n.
Addig is puszi és ölelés:
Szilvi

davir írta...

Szilvi, nahát, nem gondoltam volna! Nagyon örülnénk, ha végre láthatnánk téged is, remélem, összejön a találkozó! :) Sok puszi addig is! :))