2009. május 31., vasárnap

Magyar siker Apoldában / Hungarian success in Apolda


Nagy örömmel és büszkeséggel számolunk be egy nagyszerű magyar kutyás sport-teljesítményről. Szabó Gabriella, a von Gruosi dobermann kennel tulajdonosa Iza nevű kutyájával nagyon szép eredménnyel szerepelt az International Dobermann Club május 22–24-én megtartott 2009-es világbajnokságán (IDC World Championship). Bár a nyomkövetést elrontották, a páros teljesítménye önmagáért beszél (A/nyomkövetés: 6 pont, B/engedelmes: 93 pont, C/őrző-védő: 86 pont), büszkék lehetnek! És mi is büszkék vagyunk rájuk, nem utolsósorban azért is, mert a davir dog design nemzetiszínű szettjében léptek a pályára! Reméljük, hogy jövőre és 2011-ben Magyarországon újra szurkolhatunk nekik!

A versenyt egy kis németországi városkában, Apoldában rendezték meg. A helyiek rendkívül büszkék arra, hogy a fajta kialakulása városukhoz köthető, s a kutyaszobrokkal ennek állítottak emléket. Iza gyönyörűen mutat a szoborkutyák mellett, akár róla is mintázhatták volna az egyiket.

Itt Gabi is szerepel a képen:


A városban működik egy kis dobermann múzeum is, amely régi idők dobermannos emlékeit őrzi (megtekinthetők az első törzskönyvek, festmények, az első kiállítások katalógusai, serlegei stb.), természetesen vérbeli dobermannosnak kihagyhatatlan látványosság.


A pályán is készültek képek. Bevonulás a versenyre:
A verseny végén a jutalmakkal:

Szívből gratulálunk!

Nincsenek megjegyzések: