2009. április 14., kedd

Termékfejlesztés és nyereményjáték / Product development and winning game

Elkészült a jutalomfalat-tartó zsákocska újabb, továbbfejlesztett változata. A végső cél egy ideális összeállítás megtalálása, amihez most a segítségeteket kérnénk. Szeretnénk, ha elmondanátok, hogy Ti mit látnátok szívesen egy ilyen jutalomfalat-tartón, mi az amit biztosan használnátok, mi az, amit egyáltalán nem stb. Az itt bemutatott változaton ötletadóként több apróság található: az egyik oldalán kis klikker-/kulcstartó karabinert, a másik oldalon pedig akasztót helyeztünk el, amire tollat vagy mutatópálcát (target stick) lehet csíptetni. Elöl a zseb apróságok tárolására lehet alkalmas, pl. pénz, papírzsepi, kisebb mobiltelefon is belefér.

Kicsit közelebbről, képek és apró részletek:







Menetfelszerelés:


S hogy egy kis kedvet csináljunk az ötleteléshez, a hozzászólók közt pont egy ilyen jutalomfalat-tartót fogunk kisorsolni. Nem ezt, mert ezt megtartjuk magunknak :), hanem egy másikat, választható mintával. Hogy hogyan, az pedig egyelőre titok, de elárulom, hogy nem számítógépes random sorsolás lesz! (A hozzászólásokat április végéig várjuk – május 1-én, pénteken sorsolunk.)

24 megjegyzés:

Rézangyal írta...

Az se lenne rossz, ha az övre tehető fül helyett karabiner lenne, mert nem biztos, hogy olyan nadrágot vesz fel a gazdi kutyázáshoz, amin van öv. Bár, lehet, hogy hülyeséget beszélek. :)

aarkus írta...

És mi lenne, ha lenne hozzá opcionálisan szerelhető hosszabb szíj, amivel átvethető a vállon is?

aarkus írta...

Ja, egyébként ez még jobban tetszik, mint az előző! Nagyon szép!

davir írta...

Rézangyal, ez jó ötlet, láttam is már ilyet. Szerintem erre a fülre is akasztható karabiner. Ki fogom próbálni.

Aarkus, köszönöm! Tervben van az ugyanilyen mintájú, állítható méretű öv is, csak nem tudom, lenne-e rá igény, mert az bizony a munka miatt majdnem pórázáron lenne. (???)

Domi írta...

Az se lenne rossz, ha lenne rajta egy állitható öv is, ha esetleg valaki nem tudja a nadrágjára helyezni :)
Egyébként nagyon jól néz ki ;)

Szecsu írta...

Szerintem is állítható szíj kéne, hogy vállra is lehessen akasztani.

De én pl azt mondanám hogy lehetne kicsit laposabb és szélesebb a zsák, mert az ilyen tömzsi kis cucc néha zavaró lehet. Pl egy ilyen övtáska szerű forma szerintem praktikusabb. De lehet h ezzel a véleménnyel egyedül vagyok. :o)

Egyébként milyen a belsejének az anyaga? Mert úgy gondolom, hogy valami olyasmiből kéne lennie, ami bírja azt, ha esetleg vmi trutyis jutifalat van benne (párizsi, sajt, ilyesmik). Pl ilyen anyagot lehet csinálni újrahasznosításssal is, összevasalsz 3-4 rétegnyi nejlonzacsit ami már nem kell. Vízálló és strapabíró.
Pl így: http://www.youtube.com/watch?v=0oddEWnj7X0

Hú ez kicsit hosszú lett bocsi.... :o)

davir írta...

Domi, oké, akkor hamarosan övet is mutatunk!

Szecsu, pontosan ilyen hosszú megjegyzéseket szeretnénk olvasni, úgyhogy köszi! :)
Nézted a régebbi blogbejegyzésekben, hogy ez a zsák hogy néz ki bevetés közben? Itt jobban látszik:
http://davirdogdesign.blogspot.com/2009/03/bevetesen-jutalomfalatka-tarto-dog.html
Nekem így kényelmes, ha alacsonyabb lenne, úgy érezném, hogy kipotyog a kaja, mert nem merev az anyag. De az övtáska-forma is megfontolandó, szerintem fogok csinálni egy prototípust abból is.

A másik téma: a belseje is 100 % pamut anyag. Környezetvédelmi okokból igyekszünk elkerülni mindenféle műanyag használatát. (Egyedül a pórázak gerincét adó heveder polipropilén, de az nem érintkezik a kutyák bőrével, mert anyaggal van borítva.) Cserébe viszont simán mosható mosógépben.
Vagy esetleg szerintetek a trutyis jutifalatra nem lehet jó megoldás egy műanyag pohárka belülre?

Domi írta...

de, szerintem pl. egy tápkimérő pohárka is pont belefér, amibe tehetsz bármit, mert el tudod mosni :)

Skylie Sky írta...

Nagyon ötletes! ha műanyag pohárka belefér, az nagyon jó, mert szerintem sokan használnak
virslit, sajtot.
Egyébként gratulálok! Tök szuper!
Skylie

Helga írta...

Tettszik! El tudnám képzelni övtáska változatban is, szerintem az lenne a legpraktikusabb. Valamint a tetején talán azt a "fület" el lehetne hagyni. A belsejében lehetne két fakk is, az egyikbe pl. klikkert vagy ilyesmi dolgokat lehetne rakni, míg a másiknak olyan anyaga lenne amibe pl. tápszemeket, egyéb jutalomfalatot is kényelmesen bele lehetne tenni. A csiptetőt az oldalán lehetne sok dologra használni, például van olyan kutyakaki zacsi tartó, amit ilyenekre rá lehet akasztani, és erre elég sok kutyásnak szüksége van. Esetleg még a lelógó madzagot amivel behúzod a száját, meg lehetne rövidíteni vagy más megoldást találni, mert ha a derekadra rakod vagy az övedre, akkor a lelógó madzag zavarhatja a kutyát gyakorláskor.
Hirtelen ennyi észrevételem van. :)

Helga írta...

Látom van már aki hasonlókat írt, de sebaj :)

Sidheag írta...

Esteleg ha a tetején nem középen lenne egy fül, hanem kettő egy kicsit távolabb egymástól, kevésbé lengene ki a zsák minden irányba. A mutatópálca-tartó fülecske pedig esetleg mehetne kicsit lejjebb, hogy ne álljon el annyira a pálca egy telitöltött, összehúzott tetejű zsákban.

k9freestyler írta...

Elég sok hozzászólás született a témában, és a lényeget már szerintem összefoglalták. A legfőbb kérdés az (én úgy gondolom), h. a "trutyis jutalomfalatkákat" is kibírja-e a batyu? :o) tetszik a mutatópálca-tartó rész, és a kis zseb is rajta, amibe mobiltelefon helyett én inkább a klikkert helyezném. Vagy van külön klikker-tartó rekesz/zseb is rajta? Ha nincs, akkor ez az én ötletem, h. legyen! :o)
Vállra akasztós pánt helyett én egy csipeszes megoldást javasolnék, amivel a nadrág derekára lehetne erősíteni.
ilyesmire gondolok:
http://www.procontrol.hu/webShop/images/termkeink/krtyanyomtatk_s_kellkeik/yoyo_simple_800.jpg

Amúgy nagyon tetszik ez a jutalomfalat tartó összességében.

Szecsu írta...

A belsejére visszatérve:
Néztem hogy néz ki akció közben, tök király, de nem tudom hogy valami mozgalmasabb feladat tanításánál (amiben nekem is mozognom kellene), nem liffegne-e nagyon, meg potyogna belőle a kaja?

Belseje- téma: Ezért mondtam hogy újrahasznosított nejlonzacsiból lehet csinálni, így azért mégis hasznosabb, minthogy nemhasznált szakadt zacsiként ténfereg valahol. :o)

Most hirtelen nem jut eszembe ki írta, hogy 2 helyen is lehetne rögzíteni, hogy ne lifegjen nagyon, ez szerintem nagyon jó 5let!

Tenshi írta...

Szerintem is minden fontos elhangzott már, én a rögzítési megoldást és a belehelyezhető műanyag pohárkát tartom fontosnak.
Nekem nagyon tetszik, ha lehetne venni, én megpályáznék egyet!

Rézangyal írta...

Tényleg, a nadrágtartókon lévő csipesz tökéletes lenne! Így oda csatolhatom, ahová csak akarom, a nadrág szélére, zseb csücskébe, ahol éppen kézre áll.

Bár én már szuperul elképzeltem, hogy mivel az egyik oldalán karabiner van, a másikon meg fül, így simán rácsatolhatom Plüss pórázát és használhatom vállra akasztva is. :)

iharos írta...

Piszokság, elszállt a megjegyzésem. No újra:

amiről privátban már beszéltünk, gondolj a kiállításozókra is, a felvezető körben is elkél a jutifalatos biztatás. De ott úgy gondolom, praktikusabb lenne valami szolídabb összeállítás, olyan méretben, amit ha övre csatolsz, nem túl kirívó, vagy ha hosszú pántos, akkor kosztümkabátka alá rejthető. És persze az elmardhatatlan nemzeti jelzés ;-) kis csinos piros-fehér-zöld csíkocska.

Tenshi írta...

Iharos hozzászólásához szeretnék egy ötletet adni.
A nemzeti színű szalag nagyon jó ötlet, de ezen kívül, már, ami a színét illeti nem nagyon cifráznám. Én egyszínű feketét készítenék, bár vannak még használatos színek, így pl. a drapp, a sötétzöld (vadászfajtáknak), esetleg még a sötétbarna. De én egyszínűre csinálnám, hiszen a diszkrétsége is fontos egy ilyen kis táskának a kiállításon. Jah, és azokat asszem kisebbre, "laposabbra" csinálnám, a kiállításon úgysem kell annyi kaja és az ember vehet még magához, amikor mondjuk kutyát cserél.

davir írta...

Helga, az övtáska változaton nagyon erősen elgondolkodunk! Jó ötlet az is.

Sidheag, a pálcatartó fülecske szerintem is túl magasra került, már korrigáltam is. A fül és a kilengés problematikája :)) szintén vizsgálat tárgya. :) Mivel maga a fül merev, ezért elég stabil. Nálam eddig nem nagyon lendült ki használat közben, de el tudom képzelni, hogy egy-egy vadabb gyakorlat alatt lengedezik. A két fül nem működik, mert akkor nem lehet behúzni rendesen a száját, de a mostaninál szélesebb változat sokat segíthet. Úgyhogy köszi ezt a meglátást is! Ill. a leendő nyertest ezügyben majd tesztelésre fogjuk felkérni!

k9freestyler,
átneveztem klikkertartó zsebnek az elöl lévő zsebecskét! :) Tényleg úgy tűnik, hogy a zsíroskaja-állóság az egyik legfőbb kérdés, a végén még beadjuk a derekunkat és valami műanyag belsőt fogunk használni?? A csipeszes megoldás nagyon tetszik, de félek, hogy a "kilengés-problematikát" növelné, ki kell próbálni.
Örülök, hogy tetszik!

Szecsu, nálam nem volt ilyen, de talán a szélesebb fül még jobban biztosítja majd ezt is.
A belsejére adott műanyag zacskós megoldás frenetikus, nagyon tetszik, egyetlen gondom van vele, az, hogy úgy tudom, hevítés hatására ezekből a műanyagokból mindenféle káros anyag bocsátódik ki. Megpróbálok utánanézni.

Iharos, téged a ddd megtart állandó ötletembernek! ;) A kiállításozókra is gondolnunk kell!
A nemzeti jelzés szintén jól jöhet egy akár nemzetközi kiállításon is.

Tenshi, köszönöm mindkét kiegészítést, sokat segítettél: már körvonalazódott is a kiállítási cucc terve.

Mindenkinek nagyon köszönjük! Már eddig is rengeteget segítettetek, de még mindig várjuk a hozzászólásokat, május 1-ig. Pl. az is érdekelne, hogy ki milyen mintájú vagy színösszeállítású tartókát viselne szívesen!

Szecsu írta...

Hú, mintáról meg ilyesmikről engem veszélyes megkérdezni.... :o)
Szerintem valami olyan szín (minta) kéne amin annnyira nagyon nem látszik meg a kosz (mondjuk gonodlom elég nehéz ilyen színt/mintát találni....).
Szerintem valami szürkés, barnás, feketés szín tök jó, nem feltétlenül kell rá minta. :o)

kriszti írta...

Szia!
Nagyon tetszik ez a kis szütyő!
Van egy javaslatom: a mobiltartónak adj mélységet, mert ha telerakjuk a szütyő belsejét a mobilt már csak alig tudjuk a szük zsebbe beszuszakolni.
Mégegyszer gratula az új termékhez!
Üdv.: Kriszti (alias: mazsola)

iharos írta...

Azért én a fekete pánt mellett szívesen elfogadnék egy szép pasztell rózsaszín, vagy bézs színű (ezt akár nemezeti jelzéssel is)zsákocskát.
Ráadásul vannak bírók is akiknél pl. ha egy kis rózsaszínecske nyakkendő, öv, vagy egyéb kiegészítő villan, akkor felfelé pontoznak ;-), hja és akkor még nem beszéltünk a másképp gondolkodókról, egyre nagyobb a részvételük a kutyás piacon s szeretik a szivárványos színeket!

Nemzeti jelzéses esetén én is csak a sötétebb alapszínekkel próbálkoznék: Fekete, méregzöld...

erdelyisz írta...

Nagyon tetszik nekem, csak két apróság amit én személy szerint igényelnék, de sajnos eddig még nem találtam olyan tartót. Igazából egy két zsebes tartóra gondolok, az egyik pont olyan, mint a tiéd, a másik részbe pedig kis aportfát, rágókötelet, vagy teniszlabdát lehetne tenni, illetve az uszonnástasit a kutyakaki felszedéshez. Én most egy övtáska és egy jutalomfalattartó kombinációját használom, de nem épp a legszebb kombináció. Valami olyasmire gondolok, mint azok az övtáskák, ahol van kulacstartó is.

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.